Verlengde Lodewijkstraat vanaf vrijdagavond 5 weken dicht voor fietsers en voetgangers

Foto: Archief De Redactie

De Verlengde Lodewijkstraat is vanaf vrijdagavond 16 april 22.00 uur ook afgesloten voor fietsers en voetgangers tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg. De afsluiting van 5 weken duurt tot en met zondag 23 mei 23.00 uur.

Omleiding

De omleidingsroute voor fietsers en voetgangers loopt via de Esperantostraat – Meeuwerderbaan – (Verlengde) Winschoterdiep – Redoute en andersom. Fietsers tussen het centrum van Groningen en Haren hebben de Hereweg als goed alternatief.

Afsluiting voor autoverkeer

De Verlengde Lodewijkstraat is sinds vrijdag 2 april al afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden omgeleid via de Boumaboulevard en de Europaweg.

Werkzaamheden

In deze periode wort verder gewerkt aan het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg. De ontbrekende damwandplanken komen daar waar nu nog het verkeer over de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat rijdt.

Ook wordt tussen 8 en 17 mei het spoordek van de verdiepte ligging ingereden en op zijn plek gelegd.

Wadlopertjes voor fietsers

Donderdagochtend deelden Groningen Bereikbaar samen met Aanpak Ring Zuid wadlopertjes – Groningse broodjes – uit aan fietsers op de kruising Europapad-Helperzoom. Met deze uitdeelactie werden fietsers gewezen op de stremming die vanaf 16 april in gaat.

Lees ook: 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden