Verlengde Lodewijkstraat zeven weken dicht vanaf vrijdag

Foto: Archief De Redactie

De Verlengde Lodewijkstraat is vanaf aanstaande vrijdag zeven weken afgesloten tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg.

Voor autoverkeer geldt de afsluiting tot en met zondag 23 mei. De weg is ook dicht vanaf vrijdagavond 16 april voor voetgangers en fietsers.

De afsluiting vindt plaats, omdat bij het spoor damwanden ingetrild worden voor de bouwkuip van de verdiepte, zuidelijke ringweg. De werkzaamheden zullen voor trillingen en geluidsoverlast zorgen voor omwonenden.

Het intrillen van de damwandplanken staat gepland voor vijf doordeweekse dagen, drie zaterdagen en één nacht. Maar op welke doordeweekse dagen er wordt gewerkt, blijft volgens Aanpak Ring Zuid nog onzeker. Deze werkzaamheden kunnen uitlopen tot 23.00 uur.

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 april wordt er ook ’s nachts doorgetrild, met veel overlast in de omgeving tot gevolg. Voor ruim 200 adressen is de verwachte geluidsoverlast boven de wettelijke norm, meldt Aanpak Ring-Zuid. Deze mensen mogen de nacht in een hotel doorbrengen.

Omleidingen

Vanaf vrijdag 2 april 23.00 uur tot en met zondag 23 mei 23.00 uur is de weg tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg dicht voor het autoverkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en Boumaboulevard.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Esperantostraat, de Meeuwerderbaan, het (Verlengde) Winschoterdiep en de Redoute. Fietsers tussen het centrum van Groningen en Haren hebben de Hereweg als goed alternatief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden