Inrijden spoordek van verdiepte ligging in week van Hemelvaart

Foto: Archief De Redactie

Het spoordek van de verdiepte ligging wordt in de periode van zaterdag 8 mei tot en met maandag 17 mei op zijn plek onder het spoor gereden worden.

In deze periode, in de week van Hemelvaart (13 mei), is er geen treinverkeer mogelijk tussen het Hoofdstation en station Groningen Europapark.

Enorme operatie

Het inrijden van het spoordek is volgens Aanpak Ring Zuid een enorme operatie. De werkzaamheden bestaan uiet het tijdelijk weghalen van het het spoor, het spoordek op zijn plek rijden en daarna wordt het spoor weer teruggebouwd.

De werkzaamheden beginnen op zaterdag 8 mei om 01.00 uur en duren tot en met maandagochtend 17 mei 5.00 uur. De werkzaamheden gaan dag en nacht en in de weekenden continu door. Omwonenden kunnen hier dag en nacht overlast van ondervinden.

Tijdelijke afsluitingen autoverkeer vanaf 2 april

Voordat het inrijden van het spoordek kan beginnen zijn er nog diverse voorbereidende werkzaamheden. Daarvoor zijn er tijdelijke afsluitingen nodig van de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom.

  • Voor autoverkeer is de Verlengde Lodewijkstraat ter hoogte van De Frontier afgesloten vanaf vrijdag 2 april (23.00 uur) tot zondag 23 mei (23.00 uur).
  • Voor fietsers en voetgangers is de Verlengde Lodewijkstraat dicht vanaf maandag 19 april (07.00 uur) tot zondag 23 mei (23.00 uur).
  • Aan de andere kant van het spoor is de Helperzoom vanaf 7 april (7.00 uur) tot 23 mei (23.00 uur) dicht voor autoverkeer.
    Hier kunnen fietsers en voetgangers wel passeren, behalve in twee weekenden: 9-12 april en 30 april-3 mei.

Als de nieuwe zuidelijke ringweg helemaal klaar is, rijdt de trein over de verdiept liggende zuidelijke ringweg heen. Het dek waarop de trein straks gaat rijden, wordt nu naast het spoor gebouwd, ter hoogte van appartementencomplex De Frontier.

Kijk voor meer informatie op de nieuwe pagina Spoordek. De werkzaamheden zijn straks via een webcam te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen