GroenLinks: ‘Zorgen om verdwijnen ontmoetings- en cultuurzalen’

Foto: Google Maps

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks Groningen maakt zich zorgen over de recente sluitingen van zalen en zalencentra. De afgelopen weken is in het nieuws gekomen dat meerdere zalen in het centrum van Groningen hebben moeten sluiten.

GroenLinks vindt de recente sluitingen van Lola, Platformtheater en de zalen van Huize de Beurs een zorgwekkende ontwikkeling die een bedreiging kan vormen voor het sociale en culturele hart van Groningen. Eerder sloot Het Heerenhuis al z’n deuren. Daarom wil de partij weten wat de gemeente kan doen om deze sluitingen tegen te gaan en de zalen te behouden.

Raadslid Jeffry van Hoorn maakt zich zorgen over wat dit voor Groningen betekent. “In korte tijd zijn er vier gelegenheden in het centrum gesloten waar Groningers zowel in verenigingsverband of op individueel initiatief tegen meestal schappelijke prijzen een
activiteit konden organiseren. Denk hierbij aan salsa-lessen, ledenvergaderingen, koorrepetities, reünies, feestjes, lezingen, een pubquiz of muziekconcerten. Deze zalen hebben stuk voor stuk een grote betekenis als samenkomstplek voor veel sociale,
maatschappelijke, culturele, en gezellige bijeenkomsten in Groningen.”

Dergelijke zalen, dergelijke ontmoetingsplekken zijn volgens GroenLinks van groot belang in de gemeente Groningen. Om deze reden heeft GroenLinks Groningen dan ook vragen gesteld aan het college om te achterhalen wat er gedaan kan worden om het aanbod van zalen op peil te houden, voor nu en voor de toekomst.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden