208 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 208 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 77 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (35), Westerwolde (19), Westerkwartier (18), Oldambt (16), Het Hogeland (11), Eemsdelta, Stadskanaal en Veendam (9), Pekela (3). Van twee besmettingen is het onbekend vanuit welke gemeente ze komen.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Westerkwartier als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee patiënten, waarvan één uit de gemeente Groningen en één uit de gemeente Midden-Groningen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen maandagochtend 70 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 20 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen bleef op de verpleegafdelingen gelijk met 50. Op de IC’s is het aantal opgenomen patiënten met één patiënt gestegen naar 20.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 168 patiënten, waarvan 46 op een IC.

Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen acht van buiten de regio, waarvan de helft op de IC’s liggen.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 4217 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen dat op 4124 ligt, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Zondag turfde het instituut over een etmaal gemeten 4720 positieve tests, eveneens boven het zevendaags gemiddelde. Het RIVM waarschuwde eerder al voor toenemende besmettingscijfers doordat steeds meer mensen de oprukkende Britse variant van het coronavirus oplopen.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 32. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden.

Er liggen nu 1908 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 561 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden