Corona-uitbraak UMCG: ‘Eén patiënt overleden en ruim 50 mensen besmet’

Foto: De Redactie

De uitbraak van het coronavirus in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), die vorige week werd vastgesteld, heeft inmiddels één patiënt het leven gekost. Het aantal besmettingen onder patiënten en personeel is inmiddels opgelopen tot 52 in totaal, 24 patiënten en 28 medewerkers.

‘Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en naasten van de overleden patiënt’, zegt bestuursvoorzitter Ate van der Zee op de website van het UMCG.

Afgelopen weekend bleken nog eens 2 patiënten en 7 medewerkers besmet te zijn met coronavirus. Het gaat hier om de ‘Britse’ variant van het virus, die nog besmettelijker is dan de gangbare.

Voor zover de zegsman nu weet, is verder niemand door corona heel ernstig ziek of nog heel veel zieker geworden. Een aantal besmette patiënten is ook gewoon naar huis. Eén bleek er naar het Martini Ziekenhuis in Groningen te zijn overgebracht, voordat geconstateerd was dat deze patiënt ook besmet was.

De uitbraak had plaats op een afdeling met vooral hart- en longpatiënten. Hoe het virus daar kon toeslaan is nog niet bekend, er wordt nog volop bron- en contactonderzoek gedaan.

Honderden medewerkers van het UMCG worden extra getest om verdere verspreiding te voorkomen.

De besmette afdeling is de afgelopen week grondig schoongemaakt en volgens het UMCG weer geopend voor de reguliere zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden