168 nieuwe coronabesmettingen en zeven sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 168 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. In Groningen gaat het om een afname van 157 besmettingen dan gisteren.

In de gemeente Groningen werden 67 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Westerkwartier (18), Delfzijl (11), Oldambt (10), Appingedam en Westerwolde (9), Het Hogeland, Stadskanaal en Veendam (7), Loppersum (4) en Pekela (1).

In de provincie Groningen zijn zeven sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Daarvan kwamen twee uit de Midden-Groningen en één respectievelijk uit de gemeenten Appingedam, Groningen, Het Hogeland, Stadskanaal en Westerkwartier. Daarnaast werden vier personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus. Deze personen komen uit Delfzijl, Groningen, Midden-Groningen en Westerwolde.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de afgelopen week, tussen 29 en 5 januari 10.00 uur, 1.404 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat is een daling van 13 coronabesmettingen ten opzichte van vorige week. Toen meldde het RIVM 1.391 nieuwe positieve testen. Ook werden negentien personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal werden 6.412 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 259 minder dan een dag eerder.

Op de reguliere verpleegafdelingen liggen volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS) nu 2890 coronapatiënten en 731 patiënten op de intensive-careafdelingen.

Het RIVM ziet nog geen ‘overtuigende effecten’ van de lockdown. Het aantal positieve coronatesten daalde de afgelopen week met 16 procent, maar het RIVM ziet nog geen “overtuigende effecten van de lockdown” die op 15 december is ingegaan.

In de afgelopen week kwamen 56.440 besmettingen aan het licht. Dat zijn er beduidend minder dan de 67.388 meldingen van een week eerder.

Het aantal afgenomen coronatesten daalde met ruim 70.000 tot 368.126. Het percentage positieve testen steeg echter van 13 procent tot 13,7 procent.

Het RIVM houdt rekening met de mogelijkheid dat mensen na de feestdagen “minder geneigd waren om zich te laten testen”. Het zou echter ook kunnen dat de lockdown wél effect heeft en simpelweg minder mensen klachten hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden