GGD Groningen waarschuwt voor oplichters

Foto: De Redactie

GGD Groningen waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als GGD-medewerkers. Landelijk zijn er steeds meer gevallen bekend, meldt GGD Groningen.

Het doel van de oplichters is het bemachtigen van financiële en persoonlijke gegevens. De GGD’en gaan uiterst voorzichtig om met persoonlijke gegevens en zullen hier NOOIT zomaar om vragen.

Vijf tips om oplichting te voorkomen

  • De GGD komt nooit onaangekondigd aan de deur voor een coronatest of vaccinatie. Komt er toch iemand aan de deur, laat deze persoon niet binnen en neem contact op met GGD Groningen.
  • De GGD benadert je uitsluitend voor bron- en contactonderzoek en zal nooit om financiële gegevens vragen en bij het begin van het gesprek om de BSN nummer
  • De GGD vraagt op geen enkele manier om financiële gegevens. Niet per telefoon, niet per SMS en niet per e-mail. Klik ook op een link in een verdacht e-mailbericht;
  • Vertrouw je het niet? Zeg dat dan. Indien je het telefoongesprek niet vertrouwt kun je dit tegen de persoon zeggen. Een GGD-medewerker vindt geen probleem. Ook kun vragen of de GGD zelf mag terugbellen.
  • Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie op sociale media, zoals dat je getest bent op het coronavirus en nog wacht op de uitslag. Dit geeft oplichters de mogelijkheid om je contacten te benaderen onder het mom van bron- en contactonderzoek. (Bron: vijf tips op website GGD Groningen)

Indien iemand toch slachtoffer is geworden van deze vorm van criminaliteit, doe dan vooral aangifte bij de politie door te bellen met 0900 – 8844.

Kijk voor meer informatie: ggd.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden