209 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 209 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Dat is een toename van 40 besmettingen.

In de gemeente Groningen werden 65 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (22), Stadskanaal (21), Westerwolde (18), Midden-Groningen (16), Het Hogeland en Veendam (14), Oldambt (13), Delfzijl (12), Appingedam (10), Pekela (3), Loppersum (1).

In de afgelopen 24 uur zijn er geen sterfgevallen gemeld. Wel zijn 3 personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, respectievelijk uit Groningen, Midden-Groningen en Stadskanaal.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft stijgen. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 9.924 positieve tests gemeld bij het RIVM.

Dat zijn er 760 meer dan zaterdag gemeld werden.

Er zijn 166 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Bij het RIVM zijn 29 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Zulke informatie wordt soms wat later doorgegeven.

De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen overigens vrijwel zeker hoger. In de eerste golf werd lang niet iedereen getest, in de tweede golf lukte het niet iedereen om een afspraak te maken. Sommige mensen zijn besmet zonder dat ze klachten hebben en laten zich daarom niet testen. Een onbekend aantal mensen is genezen of overleden zonder dat het virus ooit bij hen is vastgesteld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden