Makkelijk reizen met een handige app

Foto: De Redactie

Met een app een deelfiets of deelauto reserveren, een reis met bus of trein boeken en betalen, of een compleet reisadvies van deur tot deur krijgen. Groningers en Drenten kunnen binnenkort gebruikmaken van deze handige app om mee te reizen, meldt de provincie Groningen.

De proef is 1 december gestart. Arriva Personenvervoer gaat deze app in opdracht van de provincies Groningen en Drenthe ontwikkelen en heeft twee jaar de tijd om de al bestaande app voor busvervoer verder te ontwikkelen en uit te breiden naar alle vormen van vervoer.

De specifieke toepassingen zijn naar verwachting over een half jaar beschikbaar voor Groningen en Drenthe.

Duurzaam reizen stimuleren

Drenthe en Groningen zijn samen één van de zeven gebieden waar het landelijke project ‘Mobility as a Service’ (MaaS) als proef wordt uitgevoerd. Het project is bedoeld om duurzaam reizen te stimuleren. Een belangrijke voorwaarde van de provincies Groningen en Drenthe is dat de app makkelijk toegankelijk is en handige adviezen geeft voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

Arriva ontwikkelt de app voor de regio Groningen en Drenthe maar gebruikers reizen met dezelfde app ook naar Amsterdam of Limburg.

In de proef werken de provincies Groningen en Drenthe samen met OV Bureau Groningen Drenthe, GR Publiek Vervoer Groningen Drenthe en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden