96 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 96 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Ook zijn er twee nieuwe sterfgevallen, blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 47 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld Het Hogeland en Veendam (9), Westerkwartier (8), Oldambt (7), in Midden-Groningen, Stadskanaal, Westerwolde (4), Pekela (2), Appingedam en Delfzijl (1).

In de afgelopen 24 uur werden twee personen openomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

Wekelijkse update GGD

Het aantal nieuwe besmettingen ligt op hetzelfde niveau als vorige week. Dat meldt de GGD in de wekelijkse update woensdag. Sinds de vorige update vorige week zijn er 661 besmettingen bijgekomen, meldt de GGD. Vorige week waren dit 664 nieuwe besmettingen. Sinds het begin van de epidemie is bij 8.612 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

Het algehele beeld van afgelopen week voor de regio Groningen, met een besmettingsgraad van ongeveer 100 gevallen per 100.000 inwoners op weekbasis, blijft volgens de GGD zorgelijk. De provincie Groningen scoort wel met de provincie Friesland het laagst van alle provincies.

De leeftijdsverdeling van de personen met een nieuwe besmetting is grotendeels vergelijkbaar met die van vorige week. In de categorie van 30 tot 65 jaar zijn 54 procent van de nieuwe besmettingen. Deze wordt gevolgd door de categorie 20-29 jaar (19 procent) en de categorie ouder dan 65 jaar (15 procent). Deze laatste leeftijdscategorie van positief geteste mensen van 65 jaar en ouder laat wel een daling zien van 5 procent.

Van meer dan de helft van de nieuwe besmettingen is de vermoedelijke bron bekend. De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats in de thuissituatie en tijdens de vrijetijdsbesteding, zoals sport en contact met familie en vrienden.

In de afgelopen week is 1 overlijden gemeld ten gevolge van een bewezen corona-infectie. Het totale aantal overlijdens sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 49 in onze provincie.

‘Het aantal coronabesmettingen blijft hoog en we zijn er dus nog niet’, aldus de GGD.

Opnieuw daling in Groningse ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen in de provincie Groningen is opnieuw gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland woensdagochtend bekendmaakte.

Op woensdagochtend lagen 48 coronapatiënten opgenomen in Groningse ziekenhuizen, waarvan 15 op een Intensive Care-afdeling. Het aantal patiënten op de verpleegafdelingen is gelijkgebleven met 33 patiënten. Het aantal opnames daalde met vier coronapatiënten op de IC-afdelingen.

In heel Noord-Nederland zijn nu 134 coronapatiënten opgenomen, waarvan 37 op een IC. Daarvan komen 59 van buiten Noord-Nederland. Op verpleegafdelingen zijn 30 mensen van buiten de regio opgenomen, op IC’s zijn dat er 29.

Landelijk

Bij het RIVM zijn de afgelopen 24 uur 4.942 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Gisteren waren het er 4073. Ook zijn 66 personen overleden gemeld. Deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven.

Er zijn 142 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive care werden 25 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 5 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1606 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 475 op de IC.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden