101 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie

Foto:

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 101 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 34 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in westerkwartier (11), Midden-Groningen (10), Westerwolde en het Hogeland (9), Delfzijl (8), Stadskanaal en Veendam (6), Oldambt (4), Loppersum (1). Alleen in de gemeente Pekela werden geen mensen positief getest op het coronavirus.

Eén persoon uit de gemeente Oldambt is overleden gemeld als gevolg van het coronavirus. Er werden geen personen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is gedaald. Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn 5407 positieve tests geregistreerd door het RIVM.

Het aantal sterfgevallen steeg met 21. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen het afgelopen etmaal zijn overleden. Zaterdag werden er 48 coronadoden gemeld.

Het totaal aantal in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten is gestegen tot 1933. Dat zijn er 31 meer dan zaterdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares liggen nu 540 coronapatiënten, tien minder dan een dag eerder. Daarnaast liggen er 447 andere patiënten op de ic’s, 28 minder dan zaterdag.

Buiten de intensive cares, op de verpleegafdelingen, liggen nu 1393 coronapatiënten, 41 meer dan de dag ervoor.

Vrijdag zakte het aantal coronapatiënten dat in de Nederlandse ziekenhuizen ligt, tot onder de 2000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden