119 nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 119 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 34 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (27), Stadskanaal (21), Westerwolde (11), Delfzijl (6), Westerkwartier (5), Appingedam, het Hogeland en Oldambt (4), Veendam (2) en Pekela (1). Alleen in de gemeente Loppersum werden geen mensen positief getest op het coronavirus.

Eén persoon uit de gemeente Oldambt is overleden gemeld als gevolg van het coronavirus. Er werden geen personen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is weer gestegen. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 6093 positieve tests geregistreerd door het RIVM. Dat meldde vrijdag 5974 gevallen, maar dat waren er uiteindelijk na correctie 5967. Donderdag waren het er 5729.

Het aantal sterfgevallen steeg met 48. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden.

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het coronavirus vastgesteld bij 479.365 mensen in Nederland.

Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt waarschijnlijk aanzienlijk hoger. In de beginfase van de uitbraak werd lang niet iedereen getest. Daardoor is een onbekend aantal mensen overleden of genezen zonder dat ooit is vast komen te staan dat ze het virus onder de leden hadden. Tijdens de tweede golf lukte het niet iedereen om een testafspraak te maken. Ook daardoor kunnen mensen zijn overleden aan het virus of zijn genezen zonder ooit te weten dat ze besmet waren geraakt.

Het aantal bevestigde sterfgevallen door corona in Nederland ligt inmiddels op 8870.

Het aantal coronapatiënten dat in de Nederlandse ziekenhuizen ligt, is zaterdag verder gezakt tot 1902. Dat zijn er 59 minder dan vrijdag. Het aantal zakte toen voor het eerst sinds 21 oktober onder de 2000.

Van het aantal coronapatiënten liggen er 1352 op de verpleegafdelingen, 62 minder dan vrijdag. Op de intensive care liggen 550 Covid-patiënten, 3 meer dan de dag ervoor.

In de afgelopen 24 uur zijn er 11 patiënten verplaatst tussen de regio’s, onder wie 4 ic-patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden