Oprit Bergenweg vrijdagavond dicht; maandag 16 november opent afrit Kieler Bocht

Foto: De Redactie

De oprit Bergenweg, vanaf de Europaweg richting Hoogezand gaat vanaf vrijdagavond 13 november 22.00 uur voor enkele jaren dicht. De nieuwe afrit bij de Kieler Bocht – bedrijventerreinen Eemspoort/Driebond – gaat maandagochtend 16 november open.

De oprit bij de Bergenweg gaat dicht voor de aanleg van de nieuwe op- en afritten bij de Europaweg. Ook wordt een klein gedeelte van Bergenweg, tussen de Europaweg en de uitrit van Century afgesloten. Deze afsluiting is definitief omdat de Bergenweg in de eindsituatie niet meer verbonden is met de Europaweg.

Autoverkeer dat gebruikmaakte van de oprit bij de Bergenweg heeft twee alternatieven. Verkeer vanaf de Europaweg richting de oostelijke ringweg kan gebruik maken van de Sontbrug. Verkeer op weg richting Hoogezand kan de A7 bereiken via knooppunt Westerbroek.

Afrit Kieler Bocht

Op maandagochtend 16 november kan het autoverkeer vanaf 6.00 uur gebruik maken van de nieuwe afrit bij de Kieler Bocht. De bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond zijn volgens Aanpak Ring Zuid door de nieuwe afrit beter bereikbaar voor autoverkeer vanuit het westen. Driebond is vanaf de afrit makkelijk te bereiken via de rotondes bij de Gotenburgweg.

Verkeershinder

De zuidelijke ringweg is in de nacht van zondag 15 november vanaf 21.00 uur op maandag 16 november 6.00 uur voor verkeer in de richting van Hoogezand afgesloten vanwege werkzaamheden. In deze nacht wordt de afrit aangesloten en de bebording aangepast. Het verkeer wordt omgeleid. De afrit Europaweg en oprit Kieler Bocht zijn wel geopend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden