Stichting OOPOEH zoekt hondenbaasjes en senioren voor oppashonden in Groningen

Foto: Bram Kloos

Stichting OOPOEH zoekt hondenbaasjes en senioren in Groningen en omstreken die willen oppassen op een hond.

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Veel 55-plussers zouden graag van de gezelligheid van een hond genieten zonder de volledige zorg en verantwoordelijkheid te hebben. Nu veel senioren vanwege corona erg veel thuis zijn, is een oppashond een sleutel tot meer beweging, gezelligheid en contact in de buurt.

‘Door dit te koppelen is iedereen blij’, aldus Stichting OOPOEH. Het initiatief van de Stichting is al ruim 8 jaar zeer succesvol is.

Aanmelden

55-plussers die graag af en toe op een hond willen passen kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in Groningen. Doordat er veel animo onder ouderen is voor een oppashond zoekt de stichting ook hondenbaasjes die een oudere willen laten meegenieten van hun hond.

Stichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – is ruim 8 jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling, en vooral in deze coronatijd is er ongelofelijk veel animo om op te passen.

Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH: “Veel ouderen zitten nu alleen thuis. Alle leuke dingen zoals vrijwilligerswerk en bridge-, zang- of dansclubjes zijn door corona gestopt. Juist nu vinden zij het extra fijn om wekelijks op een hond tekunnen passen. Lekker samen naar buiten. De buitenlucht doet een mens goed, en met een hond bij je heb je ook allemaal gezellige gesprekken. Dan voel je je minder eenzaam.”

Gezellige uitjes

Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien gezellige uitjes. Nu zijn dat even online “uitjes”, maar zodra de coronamaatregelen het weer mogelijk maken zullen ook de echte uitjes weer doorgang vinden.

De stichting biedt zorgpersoneel, dat momenteel overuren draait ook een gratis inschrijving.

Kijk voor meer informatie: www.oopoeh.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden