Uitzondering voor verschillende cultuurpodia; meer dan dertig personen welkom

Foto: De Redactie

MartiniPlaza, Oosterpoort, Stadsschouwburg, Vera, Simplon, Grand Theatre en Forum Groningen in de stad Groningen mogen meer dan dertig personen ontvangen. Dat heeft de Veiligheidsregio Groningen besloten, meldden meerdere media woensdagmiddag.

Dinsdag riep de cultuursector op een uitzondering te maken voor de hele sector. ‘We kiezen voor deze dertien omdat we dit kunnen behappen. Deze hebben bewezen dat ze de afstand kunnen bewaren. Dat kunnen er wel meer, maar wij kunnen niet meer aan. Dus extra aanvragen zijn zinloos,’ aldus voorzitter Koen Schuiling.

Horecazaken mogen soms meer dan dertig mensen ontvangen. Deze ruimte biedt voorzitter Schuiling aan aan horecazaken die de regels goed naleven en die meerdere zalen in hun zaak hebben. Als een restaurant een ruimte met een eigen toiletvoorziening kan afsluiten dan kunnen daar dertig extra gasten worden ontvangen. Voorbeelden van zaken met verschillende ruimtes zijn onder meer de Prinsenhof, Mr Mofongo en Van der Valk Hoogkerk.

Gemeenten gaat de bezoekersaantallen voor musea bepalen samen met elke locatie. Dat geldt voor musea, bibliotheken en pretparken. Elk van deze locaties krijgt een eigen maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen mag zijn, zonder dat de afstandsregels in het geding komen. Ze hebben tot 5 oktober om dit te bepalen. Locaties zijn tot die datum niet gehouden aan maximaal dertig mensen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden