74 nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan 63 in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronabesmettingen in de provincie Groningen is sinds donderdagochtend met 74 toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van dit aantal zijn 63 besmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Groningen.

Van de twaalf besmettingen in de provincie zijn er drie vastgesteld in de gemeente Stadskanaal en Midden-Groningen. In Veendam zijn er twee mensen positief getest en in de gemeenten ieder één persoon. In totaal zijn sinds de start van het coronavirus volgens het RIVM nu 1454 mensen uit de provincie besmet (geweest) met het coronavirus.

Drie patiënten met een (verdenking) COVID-19 besmetting zijn opgenomen in de provincie Groningen. Deze patiënten liggen niet op de intensive care. Er werden geen nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van COVID-19.

Landelijk

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is sinds donderdag gestegen met 2.777. Dat zegt het RIVM, waar de positieve tests tussen donderdagochtend en vrijdagochtend werden geregistreerd. Gisteren werden er 2.544 nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen komt de afgelopen zeven dagen op bijna 16.000.

Er werden 36 nieuwe ziekenhuisopnamen geregistreerd en zestien sterfgevallen als gevolg van het virus. Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. Sommige opnames en overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden en ziekenhuisopnames loopt daardoor vaak achter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden