Herdenkingsplaatje onthuld ter nagedachtenis aan Bert Katerberg in Sterrebos

Foto: ijkcomité Helpman/ Sterrebos Live

In het Sterrebos is vrijdag 28 augustus een herdenkingsplaatje aangebracht op een bankje bij de muziekkoepel in het Sterrebos ter nagedachtenis aan Bert Katerberg door wethouder Roeland van der Schaaf. Bert Katerberg was de drijvende kracht achter de zomerconcerten in het Sterrebos onder de titel Sterrebos Live. Katerberg overleed in december vorig jaar.

Ongeveer vijftien jaar geleden begon Bert met eenvoudige concerten in de muziekkoepel, toen nog nog in samenwerking met de muziekschool. Later ontwikkelde zich dat onder de hoede van Wijkcomité Helpman tot het zomerevenement Sterrebos Live. Bert was ook betrokken Ook bij Podium Zuid in het gebouw van BSV De Helpen, het winteralternatief voor de zomerconcerten in het Sterrebos was Bert betrokken. Daarnaast was hij medeorganisator van het jaarlijkse poëziefestival Dichters in het Donker, ook in de muziekkoepel in het Sterrebos. Hij deed dit alles met grote inzet en veel passie.

Het bankje staat tegenover de muziekkoepel in het Sterrebos. De wethouder bracht het herdenkingsplaatje samen met een kleinzoon van Bert Katenberg aan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden