Bezoek aan toeristische accomodaties in Groningen daalt met ruim zestig procent

Foto: De Redactie

De toerismesector in Nederland is hard geraakt door de coronacrisis. Toeristische accomodaties in de provincie Groningen ontvingen 63,5 procent minder gasten in het tweede kwartaal van 2020 dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het tweede kwartaal.

Hotels, campings en andere toeristische accommodaties in Noord-Holland zijn relatief het hardst geraakt door de coronacrisis met een terugloop van 83 procent. In Amsterdam was de terugloop het grootst met 92 procent. In Friesland nam het aantal gasten het minst af, maar ook hier was een halvering te zien. De daling was 53 procent.

Groepsaccommodaties en hotels zagen het aantal gasten het sterkst dalen. Bungalowparken en campings kwamen er het best vanaf, maar ontvingen nog steeds zo’n 60 procent minder gasten dan een jaar eerder.

Vooral buitenlandse toeristen bleven volgens het CBS weg vanwege de wereldwijde reisbeperkingen. Het aantal Nederlandse gasten nam het minst af, met 60 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden