Hittegolf nadert einde

Foto: De Redactie

De hittegolf nadert zijn einde. De komende dagen wordt het langzaam aan koeler en trekken er onweersbuien over Nederland.

Voor de achtste dag op rij was het tropisch donderdag met temperaturen boven de dertig graden. Vanaf vrijdag zullen de nachten koeler worden.

Onweersbuien

Aan de extreme hitte komt vanaf vrijdag een einde, maar ondanks de kans op regen- en onweersbuien blijven de temperaturen zomers. De temperatuur zakt op veel plaatsen pas vanaf volgende week dinsdag onder de 25 graden.

Vrijdagochtend is er in het noorden kans op enkele buien. Vrijdagmiddag zijn er ook enkele regen- en onweersbuien mogelijk in de rest van Nederland. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven. De temperaturen blijven liggen tussen de 24 graden op de Wadden en 28 graden in het oosten en zuidoosten.

Tijdens de buien is de kans op lokaal wateroverlast, hagel en windstoten aanwezig.

Op veel plaatsen in Nederland blijft het broeierige zomerweer dit weekend nog aanhouden. ‘s Nachts blijft het tussen de 17 en 19 graden, overdag kan het nog 28 graden worden. De koude lucht wint langzaamaan meer terrein doordat de wind draait naar het zuidwesten. Op beide weekenddagen is er kans op regen- en onweersbuien.

De verwachting is dat de hittegolf dinsdag ten einde komt. Dan worden maximumtemperaturen tussen de 22 en 25 graden verwacht. Iedere dag is er kans op een mix van zon, wolken en buien.

In Nederland spreken we van een hittegolf als het in De Bilt minimaal vijf opeenvolgende dagen 25 graden of warmer wordt. Minstens drie dagen daarvan moeten tropisch (30 graden of hoger) zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden