RIVM: “44 coronabesmettingen in Groningen afgelopen twee weken”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 44 COVID-19 patiënten gemeld in de periode van 4 augustus tot en met 11 augustus. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Dat zijn 7,5 besmettingen per 100.000 inwoners. Een week geleden bleek uit de wekelijkse update dat er 24 nieuwe coronabesmettingen waren (10,3 per 100.000 COVID-19 patiënten gemeld).

In deze periode zijn er volgens het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames en aantal overledenen gemeld.

In de gemeente Groningen werden 48 COVID-19 patiënten gemeld in de periode van 29 juli tot en met 11 augustus. Dat is een verdubbeling van een week eerder. In de gemeente Hogeland en Delfzijl werden 2 nieuwe besmettingen vastgesteld en in Midden-Groningen 4 personen.

Landelijk

Het aantal mensen dat landelijk positief is getest op corona is de afgelopen week opnieuw gestegen met 4.036 nieuwe bevestigde besmettingen. Dat meldde RIVM-directeur Jaap van Dissel tijdens de technische briefing over corona aan de Tweede Kamer.

Een week eerder werden 2.588 besmettingen vastgesteld. Van de afgenomen tests in de afgelopen week was 3,5 procent positief. Een week eerder was dit 2,3 procent.

Volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel is het virus nu in opmars en gaat het om een nieuw type van het coronavirus. Het coronavirus geeft mildere klachten. ‘Het is nu nog lastiger om te zien of mensen de griep hebben of toch een variant van COVID-19’, aldus van Dissel.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde naar 38 afgelopen week. Dat was een week eerder 44. Ook werden negen overledenen gemeld als gevolg van het coronavirus. Een week eerder was dat zes.

Stijging reproductiegetal

Het reproductiegetal R dat laat zien hoeveel andere mensen één persoon met het nieuwe coronavirus gemiddeld besmet is gestegen naar 1,30.
Dit betekent dat 100 mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus samen leiden tot 130 andere mensen die besmet worden. Vorige week was dit 1,20.

Momenteel zijn er 379 actieve COVID-19 clusters bekend in Nederland. Dit is een stijging van 137 clusters van drie of meer aan elkaar gerelateerde besmettingen in vergelijking met de week daarvoor. De gemiddelde grootte van deze clusters was de afgelopen week 5,5 personen. De meeste clusters zijn gerapporteerd in de thuissituatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden