Werkzaamheden aan zuidelijke ringweg deze zomer

Foto: Archief De Redactie

De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg gaan deze zomer op verschillende plekken door. In onderstaand overzicht is te lezen waar gewerkt wordt.

N7 tussen Vrijheidsplein en rotondes Laan Corpus den Hoorn

De rijbanen van de N7 tussen het Vrijheidsplein en de Laan Corpus den Hoorn worden in de zomer een stukje verschoven. De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de rijbanen, de oude geluidsschermen weg halen en nieuwe (tijdelijke) geluidsschermen plaatsen. Ook wordt grond aangebracht voor de verbreding van de N7 en voor de nieuwe op- en afritten. De rijbanen van het Vrijheidsplein worden opnieuw ingericht zodat daar genoeg ruimte is voor de werkzaamheden. In augustus start de bouw van het nieuwe viaduct bij Laan Corpus den Hoorn.

Deelgebied Julianaplein – Laan van de Vrede en Paterswoldseweg

Bij de Laan van de Vrede werd de afgelopen weken de riolering vervangen. In augustus en september worden geluidsschermen verwijderd langs de zuidelijke ringweg. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nacht en deels overdag. Half augustus start het opbouwen van de tijdelijke weg ter hoogte de van de Laan van de Vrede.

De bouw van een tijdelijk viaduct bij de Paterswoldseweg begint in augustus. Het tijdelijke viaduct is nodig om het verkeer hier iets op te laten schuiven richting het zuiden. Daardoor ontstaat ruimte om in stappen het huidige viaduct te slopen en een nieuwe viaduct te bouwen over de Paterswoldseweg. Het nieuwe viaduct krijgt in beide richtingen een extra rijbaan en komt hoger te liggen zodat deze in de toekomst beter aansluit op het Vrijheidsplein en het Julianaplein.

Brailleweg

Bij de Brailleweg wordt een nieuw viaduct van de A28 gebouwd en wordt een begin gemaakt met de aanleg van het verdiepte fietspad en de nieuwe oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 richting Assen.

Fietstunnel Papiermolen

De fietstunnel bij zwembad De Papiermolen is tot en met 8 augustus dicht. Daar worden een aantal damwanden geplaatst voor het slopen van de betonnen vleugelwanden aan de zuidzijde van de fietstunnel. Als de sloopwerkzaamheden klaar zijn, wordt grond aangebracht voor het tijdelijke Julianaplein.

Onderdoorgang Vondellaan

In augustus gaat de onderdoorgang van de Vondellaan voor autoverkeer van de zuidzijde naar de noordzijde van de ringweg definitief dicht. Verkeer vanuit De Wijert richting de Rivierenbuurt kan dan gebruik maken van de A28-afrit richting centrum. Fietsers kunnen de eerste weken de werkzaamheden passeren.

Vanaf 15 augustus opent de Brailleweg weer voor het verkeer. Het fietspad wordt dusdanig aangepast dat fietsers in beide richtingen kunnen passeren. Bij de onderdoorgang Vondellaan worden in de maanden augustus en september damwandplanken ingetrild om vervolgens de onderdoorgang te kunnen slopen. Ook hier wordt na de sloopwerkzaamheden grond aangebracht voor het tijdelijke Julianaplein.

Bouwkuip voor verdiepte ligging

De komende weken worden damwandplanken ingetrild die de bouwkuip vormen waarin de zuidelijke ringweg verdiept wordt aangelegd. Er wordt gewerkt bij het Oude Winschoterdiep en daarna bij De Frontier (Verlengde Meeuwerderweg/Verlengde Lodewijkstraat). Het is nog onbekend wanneer de heistelling naar De Frontier verplaatst kan worden. Op de plekken waar de damwanden al zijn aangebracht, gaat het uitgraven van de bouwkuip en het aanbrengen van ankers door.

Aanleggen bouwweg en tijdelijke fietstunnel Winschoterdiep

Ten oosten van de bouwkuip van de verdiepte ligging wordt een bouwweg aangelegd, met daaronder een tijdelijke fietstunnel voor fietsers en voetgangers tijdens de verdere bouw van de verdiepte ligging in stand.

L├╝beckweg/ Europaplein

Vanaf half augustus wordt rond het Europaplein – rond de oude afrit L├╝beckweg en bij de op- en afritten van de Europaweg/Bergenweg – voorbelasting aangebracht voor de landhoofden van de nieuwe op- en afritten.

Eemspoort/Driebond

Op zaterdag 8 augustus om 6.00 uur opent de nieuwe oprit vanaf de Kieler Bocht naar de zuidelijke ringweg richting Hoogezand. Is de nieuwe oprit in gebruik, dan wordt de oude oprit agbroken. Op deze plek komt de nieuwe afrit.

Gotenburgweg

Naast de rotondes Gotenburgweg, Kieler Bocht en Osloweg worden vanaf half juli kabels verlegd. In augustus wordt daar een kort damwandscherm geplaatst. Daarna wordt de voorbelasting aangebracht aan de kant van de Osloweg voor het verbreden van de ringweg op deze plek.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen