Martini Ziekenhuis en Menzis beloven duurzame zorg in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Eg-T2

Het Martini Ziekenhuis en Menzis hebben een meerjarenovereenkomst gesloten om zich samen in te zetten voor duurzame zorg in Groningen.

In een intentieverklaring beloven beide organisaties samen structureel de juiste zorg te bieden, continue verbetering van de kwaliteit van de zorg en de administratieve lasten te verlichten.

Behoud bijzondere zorg

Het Martini Ziekenhuis mag als topklinisch ziekenhuis naast de basiszorg, opleidingen verzorgen en complexere zorg bieden waar specifieke expertise of apparatuur voor nodig is. De speerpunten van het Martini zijn Moeder & Kind, Houding & Beweging, Hart & Vaten, de veelvoorkomende oncologische zorg en het Brandwondencentrum.

Samen met huisartsen

In goed overleg met de huisartsen willen Menzis en Martini zorg zo dicht mogelijk bij patienten te brengen. Een voorbeeld hiervan is boezemfibrilleren, een veelvoorkomende hartritmestoornis bij ouderen. Door het maken van een echocardiogram bepaalt de huisarts of de patiƫnt in de eerste lijn behandeld kan worden. De cardioloog adviseert hierin.

Sneller factureren

Door ook meerjarige prijsafspraken over specifieke onderwerpen, bijvoorbeeld acute zorg, kunnen Menzis en Martini de tijd die jaarlijks wordt besteed aan de onderhandelingen terugbrengen. Door ook gelijk afspraken te maken over de tarieven van onderzoeken en behandelingen kunnen facturen sneller worden verstuurd.

Zo hebben verzekerden van Menzis direct duidelijkheid over de gevolgen voor hun eigen risico.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden