Studenten Terra winnen met hun ‘Pompoenpatat’ landelijke Challenge Voedselverspilling

Met hun oplossing om voedselverspilling tegen te gaan: ‘Pompoenpatat’ hebben Jelien Timmermans, Femke Kingma, Deborah Kroes en Leyla Karaaslan
eerstejaars studenten Food, Life & Innovation van Terra MBO de landelijke mbo Challenge Voedselverspilling gewonnen.

Het doel van de challenge is voedselverspilling tegen te gaan door van producten die normaal weggegooid worden, doordat ze niet meer voldoen aan de eisen voor verkoop een eetbaar product te maken.

Akker- en tuinbouwbedrijf Nieuw Udengast levert pompoenen aan supermarkten. Niet alle pompoenen voldoen aan de eisen voor verkoop; ze zijn te klein of hebben een verkeerde kleur, maar zijn verder prima. Samen met Snackbar van de Toekomst hebben de studenten geëxperimenteerd met het maken van pompoenpatat. De patat is getest bij consumenten, er is een bijpassende saus ontwikkeld en de eerste pompoenpatat is al verkocht.

De jury was lovend. De studenten hebben de hele cyclus van conceptontwikkeling doorlopen, het product is daadwerkelijk in productie gegaan en op de markt gebracht. Ook hebben zij de challenge in een film op een aansprekende manier gepresenteerd: Pompoenpatat.

“Een landelijke prijs winnen terwijl we nog maar net begonnen zijn met deze nieuwe opleiding is echt fantastisch!” zegt een stralende Femke.

Terra is supertrots op de prestatie van deze studenten. Slechts vier maanden geleden zijn ze gestart met deze nieuwe opleiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden