SKSG kinderen laten wilde bloemen bloeien in Groningen

Foto: Stichting Kinderopvang Stad Groningen

Wilde bloemen verdwijnen uit ons landschap, en daardoor ook het voedsel voor insecten en vogels. OERRR roept daarom iedereen op om zaadjes te planten. Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) en Natuurmonumenten/OERRR werken samen bij het project ‘Red de wilde bloemen’.

Bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) zijn natuur en duurzaamheid belangrijke thema’s. De kinderen vinden het fantastisch om in de natuurtuinen te spelen of dingen te ontdekken, in de moestuin bezig te zijn of met boswachters in natuurgebieden op pad te gaan.

Red de wilde bloemen

In de tuinen van veel kinderopvanglocaties van SKSG gaan kinderen zaadjes van wilde bloemen zaaien. De bloemenzee die uiteindelijk ontstaat is fantastisch voor insecten en vogels, omdat de bloemen voor voedsel zorgen voor deze dieren. Tegelijkertijd worden kinderen bewust van het belang van bloemen voor insecten en vogels.

Natuurmonumenten/OERRR stelt biologisch en inheems bloemzaad beschikbaar om daarmee de bloemen en de insecten in Groningen een steuntje in de rug te geven. Boswachter Hanne-wil Kievitsbosch van Natuurmonumenten heeft deze week al samen met de peuters van SKSG Baloe zaadjes van de wilde bloemen gezaaid.

‘Iedere tuin een ton’

Op elk kindcentrum waar bloemen gezaaid worden, worden ook regentonnen geplaatst die via de actie ‘iedere tuin een ton’ van de gemeente Groningen zijn aangeschaft. Het water dat daarin opgevangen wordt kan weer gebruikt worden om de bloemen water te geven.

Als kinderopvangorganisatie die de duurzaamheidsambassadeurs van de toekomst op wil laten groeien, werkt SKSG graag mee aan dit project.

Reacties

0