Pauline Westerman en Cisca Wijmenga genomineerd voor Huibregtsenprijs 2019

Foto: CC BY/SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

De jury van Huibregtsenprijs heeft zes wetenschappelijke onderzoeksprojecten genomineerd uit 25 inzendingen. RUG-hoogleraren Pauline Westerman en Cisca Wijmenga, vanaf 1 september rector magnificus van de RUG, zijn twee van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2019.

Prof. dr. Pauline Westerman is hoogleraar Rechtsfilosofie en staflid van de Academie voor Wetgeving. Tevens is zij lid van de KNAW. Westerman onderzoekt de uitbesteding van het recht.

In haar boek Outsourcing the Law. A philosophical perspective on Regulation (2018) legt Westerman een fascinerende dynamiek bloot. Overheden neigen meer en meer tot ‘doelregelgeving’.

Prof. dr. Cisca Wijmenga is hoogleraar Humane Genetica en lid van de KNAW. Ze is een toonaangevend wetenschapper die bijdroeg aan het begrip van de relaties tussen genetica en complexe aandoeningen zoals coeliakie, hersenaneurysmata en suikerziekte. Wijmenga onderzoekt micro-organismen in onze darmen voor nieuwe kennis over oorzaak en gevolg van type-2 diabetes.

De Huibregtsenprijs

De Huibregtsenprijs is in 2005 ingesteld door het bestuur van de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij en vernoemd naar ir. Wouter Huibregtsen. De prijs gaat naar een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is met duidelijk maatschappelijke relevantie.

Op 7 oktober 2019 wordt de winnaar van de de Huibregtsenprijs bekengemaakt, tijdens de Avond van Wetenschap & Maatschappij in de Ridderzaal. De prijs bestaat uit uit een sculptuur, ‘De Denker’, van beeldend kunstenaar Wil van der Laan, een geldbedrag van 25.000 euro en een workshop, aangeboden door het Lorentz Center in Leiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden