Opvallende nieuwe en bekende namen op kandidatenlijst gemeenteraad

Foto: Via Stadspartij Groningen

De samenwerkende partijen Stadspartij, 100% Groningen en de Sportpartij hebben dinsdagavond de kandidatenlijst gepresenteerd. Op de lijst staan een aantal opvallende nieuwe en bekende namen.

Lijsttrekker van de samenwerkende partijen is Amrut Sijbolts. “Sinds het samengaan van de Stadspartij en 100% Groningen is al een tijdje duidelijk dat Amrut Sijbolts de lijsttrekker gaat worden”, vertelt partijvoorzitter Jochem Atema. “In Yaneth Menger als nummer twee is ervaring in de top van de lijst gewaarborgd. Beiden zijn zeer ervaren en Amrut is, ondanks zijn leeftijd, zelfs nestor van de raad.”

Mariska Sloot op drie

Op nummer drie staat Mariska Sloot. Zij was tot het voorjaar van 2020 raadslid van de Stadspartij. Daarvoor was zij wethouder en raadslid in de voormalige gemeente Haren. “Ik ben blij dat ik op deze verkiesbare plek sta. Je weet dat Haren zich jaren verzet heeft tegen het samengaan met de grote stad. Dat lukte destijds niet. De inwoners van aren hebben zich de laatste tijd minder goed vertegenwoordigd gevoeld, daar wil ik graag wat aan veranderen. Als toekomstig raadslid kan ik straks veel betekenen voor de inwoners van Haren. En natuurlijk voor de rest van de gemeente”, aldus Sloot.

Chris Garrit

Nieuwkomer op de lijst is Chris Garrit, voormalige nachtburgemeester en ondernemer in de stad. Garrit staat op de vijfde plaats. “Van nachtburgemeester naar raadslid. Haha, prachtig hè? Dag en nacht een bruisende, leefbare en ondernemende, gemeente, dat is wat ik wil. Voor een uitdagend, cultureel en vernieuwend aanbod. Ik zie door het samengaan een groot lokaal blok ontstaan. Daar wil ik aan deelnemen, zeker ook als raadslid”, vertelt Garrit.

Een andere hoge binnenkomer (plek zes) op de lokale “lijst der lijsten” is Niels Hilboesen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 stond Hilboesen op de lijst van de Sportpartij. “Wij zijn pas een week of wat geleden samengegaan met de twee andere partijen. Ik heb een groot netwerk in de sport en ken Jan en alleman daarin. Het is tijd om onze inwoners een gezicht en een stem te geven”, aldus Hilboesen.

‘Grootste lokale zege behalen in gemeente’

Op de kandidatenlijst staan verder in de top 12 namen van huidige raadsleden zoals Hans Moerkerk en René Stayen. De komende weken zal de lijst verder gevuld worden waarbij bekende Groningers als Miep Hamming, Glenn Pinas en Kees de Bock hun steun op de lijst al hebben toegezegd.

Met de volgende twaalf kandidaten op de lijst willen de drie partijen samen de grootste lokale zege behalen die ooit in de gemeente Groningen is behaald.

1. Amrut Sijbolts
2. Yaneth Menger
3. Mariska Sloot
4. Hans Moerkerk
5. Chris Garrit
6. Niels Hilboesen
7. René Stayen
8. Hans Singelenberg
9. Anjo Mekel
10. André Huitinga
11. Marcel den Os
12. Yola Qubais

(Bron: ingezonden bericht)

Lees ook: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen