Glasappliqué Groot Handelshuis onthuld

jul 08 , 14:40 Gemeente
unnamed 39
Het Glasappliqué in de fietsenkelder onder Het Groot Handelshuis aan de Grote Markt is vorige week donderdag officieel onthuld door wethouder Kirsten de Wrede van cultuur.
Tot voor kort was niet bekend wie dit kunstwerk heeft gemaakt. Enkele weken geleden deed Kunstpunt Groningen daarom een oproepwie de maker van het kunstwerk was. Daarop kwamen veel tips dat leidde naar de kunstenaar Jos Esser.
Het glasappliqué bestaat uit twee ramen boven elkaar, tien ramen breed en heeft meerdere lagen glas, in verschillende kleuren, zoals blauw, groen, roze en crèmekleurige stroken en rechthoeken. Onder het Groot Handelshuis is een wand, dat bestaat uit 20 delen glasappliqué.
Tot 2018 zat het Glasappliqué in een gebouw van Vroom & Dreesmann (V&D) aan de Rode Weeshuisstraat. Op de website kunstpuntgroningen.nl is meer te lezen over het Glasappliqué.
Het kunstwerk heeft zes jaar in de gemeentelijke opslag gestaan en is in die tijd ook schoongemaakt en gerestaureerd. En nu heeft het kunstwerk een mooie plek \vlakbij de entree, in de trapopgang van de fietsenkelder.