Honderd jongeren doen vrijdagavond mee aan 'Hunted' in Ten Boer

jul 08 , 16:20 Gemeente
unnamed 40
In Ten Boer doen honderd jongeren, in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar, vrijdagavond mee aan 'Hunted', het spel dat bekend is van de televisie. Zij rennen door het dorp om uit handen van politie en handhaving te blijven.
Bij de Ten Boerster variant is het doel om binnen 2 uur vier stempels te verzamelen, zonder gepakt te worden. Wie als eerste met een volle stempelkaart terug is bij de Tiggelhal, gaat naar huis met de hoofdprijs.
De deelnemers van Hunted dragen ter herkenning allemaal een witte overall. De jongeren mogen niet op privéterrein komen en nergens naar binnen. De jeugd mag zich alleen te voet verplaatsen, terwijl de agenten en BOA’s ook fietsen en auto’s in mogen zetten om de deelnemers te tikken.
"Inwoners en voorbijgangers van Ten Boer, matig uw snelheid in het dorp daarom alstublieft op 12 juli", meldt de politie. "Houd er tevens rekening mee dat u buitengewoon veel politie en handhaving ziet -wellicht inclusief zwaailichten, sirenes en een cellenbus".
Los van veel beweging en plezier, geeft deze activiteit dienders en jongeren de gelegenheid om op een positieve manier contact met elkaar te leggen en inzicht te krijgen in elkaars standpunten.