Groep 6 van de Heerdstee wint E-waste race

Foto: Henk Tammens

Groep 6 van de Heerdstee heeft de E-waste race Groningen gewonnen.

De leerlingen van Groep 6 van De Heerdstee in Beijum zamelden 3.481 elektrische en elektronische apparaten in. Zij winnen een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam. De prijs werd uitgereikt door Wethouder Joost van Keulen.

henk tammens elektrische apparaten gemeente groningen

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen zamelden in totaal 13.238 elektrische en elektronische apparaten in de buurt in.

Behalve Groep 6 van De Heerdstee deden leerlingen van de Brederoschool, de Borgmanschool (locatie Warmoesstraat en Jacobijnerstraat), de Joseph Haydnschool, de Groningse Schoolvereniging, de Heerdstee en de Tamarisk (locatie De Wijert en Corpus) mee aan deze wedstrijd.

Elektronisch afval
Buurtbewoners konden de afgelopen weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden.

De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

Niet apart
In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden, waardoor waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Initiatief
De E-waste race in Groningen is een initiatief van afvalverwerker Virol in samenwerking met Weee Nederland. Samen met de gemeente Groningen zorgen zij ervoor dat ingezamelde E-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Lees ook: E-waste race van start op Brederoschool

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden