E-waste race van start op Brederoschool

Foto: Publiek Domein

De E-waste race is dinsdag 22 september gestart op de Brederoschool in De Wijert.

In deze wedstrijd nemen de drie hoogste groepen van deze basisschool het op tegen teams van vijf andere scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval op te halen, meldt de gemeente.

algemeen-nieuws-2015-09-resolveuid-ad17d43e-af1a-4b53-89a1-b185238406dd

Het schoolteam dat tijdens de vier weken durende race het meeste afval inzamelt, wint een schoolreis naar Nemo in Amsterdam.

Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het kapotte elektronische afval zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger komen ophalen.

Hergebruik
De E-waste race begon met een interactieve gastles over hergebruik van de onderdelen uit elektronische apparatuur. Ook de Borgmanschool (locaties Warmoesstraat en Jacobijnerstraat), de Joseph Haydnschool, de Groningse Schoolvereniging, de Heerdstee en de Tamarisk (locatie De Wijert en Corpus) doen aan de wedstrijd mee, naast de Brederoschool doen.

De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval.

Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

Initiatiefnemers
In Groningen is de E-waste race een initiatief van afvalverwerker Virol in samenwerking met Weee Nederland. Samen met de gemeente zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. De ingezamelde stromen worden bij afvalverwerker Virol in Scheemda gesorteerd en gedemonteerd door medewerkers van iederz.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden