Hondenspeeltuin in het Stadspark

Foto: Publiek Domein

Het Stadspark in Groningen krijgt een eerste hondspeeltuin. het college van B en W heeft ingestemd met een langgekoesterde wens van hondenbezitters.

Dankzij de centrale ligging, lange loslooproutes en de mooie groene omgeving is Stadspark een aantrekkelijk en populair park voor hondenbezitters, meldt de gemeente.

Speelelementen

De hondenspeeltuin zal grenzen aan de drukbezochte loslooproute door de hondeneigenaren en hun honden. De hondenspeeltuin zal voorzien zijn van een aantal speelelementen en -toestellen waaraan honden veel plezier kunnen beleven. Zoals in de rest van de gemeente geldt ook in de hondenspeeltuin de opruimplicht voor hondenpoep.

De gemeente Groningen heeft in overleg met de Vereniging Hondvriendelijk Groningen (VHG) vanaf het voorjaar 2020 een geschikte locatie gevonden in het Stadspark voor de eerste hondenspeeltuin in de gemeente Groningen.

Plattegrond hondenspeeltuin in Stadspark.

Seizoensgebonden losloopgebieden

Daarnaast mogen de honden van oktober tot en met maart ook in het weekend loslopen in de ‘seizoensgebonden losloopgebieden’, dit zijn gebieden waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden.

Ook wordt weekendopenstelling van de seizoensgebonden losloopgebieden (Westpark, Kardinge en Ruskenveen) mogelijk gemaakt. Het gaat om recreatiegebieden waar de hond niet aangelijnd hoeft te zijn in de winter.

De verwachting is dat de hondenspeeltuin in het Stadspark in het voorjaar van 2020 open zal gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden