Gemeenteraad besluit over visies wonen en binnenstad

Foto: Jan Buurma

Woensdagmiddag 24 juni beslist de gemeenteraad over bussen in de binnenstand en de woonvisie met het nieuwe kamerverhuurbeleid. (de conceptvisie voor de binnenstad met nieuwe busroutes)

Bussen
De te nemen beslissing betreft de conceptvisie ‘Bestemming Binnenstad’ waarmee de binnenstad aantrekkelijker moet worden. Dit houdt in: ‘Meer ruimte voor voetgangers en fietsers’, meldt de gemeente.

Het weren van bussen op de Grote Markt is het bijzondere in het verhaal. Daarnaast is het belang van minder validen een belangrijk punt, hoe komen zij in het stadshart.

Verder staat onder andere op de agenda het kamerverhuurbeleid, participatiebanen en 1-minuutinterventies over onder andere het Grand Theatre, bestemmingsplan Kardinge en de plannen voor de fiets.

Lees ook:

De gemeenteraadsvergadering begint om 16.30 uur in het stadhuis op de Grote Markt. De vergadering is openbaar en ook online live te volgen via www.groningen.nl/gemeenteraad. Op deze website van de gemeenteraad zijn de volledige agenda en alle vergaderstukken te bekijken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen