Geen bussen meer in de binnenstad

Foto: Google Maps

Er rijden geen bussen meer in de toekomst over de Grote Markt , maar over de Diepenring blijkt uit de plannen van het stadsbestuur.

Voetgangers en fietsers krijgen de komende jaren meer ruimte in de binnenstad. Ook is het plan dat er geen bussen meer rijden in de A-straat en Brugstraat. Dit staat beschreven in de conceptvisie ‘Bestemming Binnenstad’.

In het coalitieakkoord “Voor de Verandering” kondigden de coalitiepartijen aan te willen werken aan het visitekaartje van Groningen, de binnenstad en de Diepenring. Het wordt steeds drukker in dit gebied en bovendien verandert het gebruik van de binnenstad.

Looproutes
Het college wil een netwerk van herkenbare en attractieve routes vanaf het hoofdstation, de Westerhaven en de parkeergarages aan het Boterdiep en Damsterdiep naar het stadshart om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Fietsers en voetgangers krijgen hier volop de ruimte. De aanpassingen die nodig zijn om bussen over de Diepenring te laten rijden, vergen een investering van 22,5 miljoen euro.

Wel zoekt het college naar passende oplossingen voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn om in het stadshart te komen.

Inspraak
Na de zomervakantie is de inspraakperiode. De definitieve binnenstadsvisie zal naar verwachting eind dit jaar vastgesteld worden.

Voor meer informative: Gemeente Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden