Gemeentelijk dakonderhoud onder de pannen

Ondertekening RGS raamcontract vastgoed.
Foto: © Henk Tammens

De gemeente Groningen heeft vanaf donderdag twee vaste partners voor het onderhoud aan daken. Dit zijn Dolfsma Dakbedekkingen en Van Venrooy Dakbedekking.

Groningen heeft als eerste gemeente van Nederland, een zogenaamde RGS raamovereenkomst voor dakonderhoud ondertekend. RGS staat voor Resultaatgericht Samenwerken. Dat is een nieuwe vorm van samenwerking tussen opdrachtgever en leverancier.

625 Vastgoedobjecten

De gemeente Groningen is eigenaar van 625 vastgoedobjecten. Hiervan zijn 110 objecten met een dakoppervlakte van 120.000 m² ondergebracht in het contract. Dat komt neer op zo’n 20 voetbalvelden.

Het nieuwe raamcontract moet leiden tot lagere kosten voor compleet dakonderhoud zonder in te leveren op de afgesproken kwaliteit. De bedrijven nemen de verantwoordelijkheid voor het resultaat over de hele exploitatieperiode.

Vastgoedbedrijf

Het Vastgoedbedrijf van de gemeente treedt op als opdrachtgever van de dakdekkers. Het Vastgoedbedrijf is per 1 januari 2017 ontstaan door samenvoeging van bestaande afdelingen binnen de gemeente.

De gemeente zette eerder de stap naar RGS bij installatieonderhoud en gevelonderhoud en nu voor het dakonderhoud.

(Op de foto: v.l.n.r. Paul Oortwijn, directeur Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen, Wim Venrooy (Van Venrooy Dakbedekking) en Henk Overhein (Dolfsma Dakbedekkingen) na ondertekening van het 6-jarige RGS raamcontract).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden