Experience Groningen 2017: ‘internationals’ vertrouwd maken met Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Baykedevries

Vrijdag 10 maart start Experience Groningen. Internationale studenten maken tijdens het 2-daagse evenement op een speelse manier kennis met de stad en provincie op het gebied van sport, cultuur, bedrijfsleven en wetenschap.

Ook de derde editie van Experience Groningen laat zo’n 250 buitenlandse studenten Groningen op interactieve manier ontdekken.

Stadsdag

Vrijdag 10 maart is de ‘stadsdag’, waarbij wethouder Paul de Rook om 11 uur feestelijk aftrapt in cultuurcentrum De Oosterpoort. Na een Groninger lunch fietsen de studenten groepsgewijs de stad in naar locaties als NNT, Groninger Museum, Gasterra, Kardinge en Fc Groningen. ’s Avonds is er film in het Groninger Forum.

Zaterdag volgt een bustocht door de provincie, langs onder meer Bourtange, Hooghoudt en zeehondencrèche Pieterburen.

Groningse pot

Eén van de hoogtepunten is Meet&Eat, waarbij Stadjers op de vrijdagavond thuis koken voor de internationale studenten. Jaarlijks wordt dit programmaonderdeel zowel door de deelnemende stadsbewoners als studenten hoog gewaardeerd. Stadjers zijn vrij om te koken wat ze willen, al wordt Groningse of Hollandse pot op prijs gesteld.

Zaterdag wordt afgesloten met een borrel in The Big Building en een eindfeest in het News Café.

Integratie

Het aantal buitenlandse studenten in Groningen neemt steeds meer toe. Experience Groningen wil hen vertrouwd maken met de voorzieningen buiten het studentenbestaan en hen integreren in het Groninger leven. Ook koppelt het evenement internationaal talent aan het Groninger bedrijfsleven.

Experience Groningen is een initiatief van het Akkoord, de samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzenhogeschool met de stad en de provincie Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden