CBK zoekt kunstenaars, vormgevers en architecten voor Noorderzon

Foto: De Redactie

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) realiseert ieder jaar een kunstopdracht tijdens Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, in nauwe samenwerking met Platform GRAS en Noorderzon.

Vorig jaar was dat een sculptuur van 3.500 planken op de speelweide, eerder was dat onder andere een tijdelijk paviljoen dat als brug over de vijver fungeerde en een uitkijktoren.

Kunstenaars, vormgevers of architecten

Het CBK zoekt op dit moment kunstenaars, vormgevers of architecten die de opdracht van 2017 willen realiseren. Belangstellenden kunnen reageren, die een opleiding in een van deze disciplines hebt gevolgd en professioneel werkzaam zijn op een van deze terreinen.

Verder moeten belangstellenden wonen of werken in Groningen. De jaarlijkse opdracht is bedoeld als talentontwikkelingstraject. Daarom zoekt het CBK kunstenaars die willen leren.

Lichtkunstwerk

De uiteindelijke opdracht luidt: ontwerp een lichtkunstwerk in de ruimste zin van het woord. Het mag experimenteel zijn.

De plaats van het werk is rond of op de grote vijver naast de Leliesingel in het Noorderplantsoen. Interactieve kunstwerken genieten de voorkeur.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 19 februari 2017 een voorstel indienen, daarna vindt een selectie plaats.

Voor meer informatie: www.cbkgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden