Bijstandsgerechtigden kunnen werken met behoud van uitkering

Foto: Publiek Domein

Bijstandsgerechtigden kunnen tijdelijk gaan werken met behoud van uitkering. De gemeente Groningen is in november begonnen met het inzetten van ‘flextensiecontracten’.

Het doel is om bijstandsgerechtigden actuele werkervaring op te laten doen zodat zij sneller de stap kunnen maken naar regulier betaald werk.

Flextensie

Steeds meer werk is tijdelijk of flexibel. Om het voor mensen met een bijstandsuitkering makkelijker en financieel aantrekkelijker te maken om tijdelijk aan de slag te gaan, werkt de gemeente Groningen samen met Flextensie, een sociale onderneming zonder winstoogmerk.

Met Flextensie kunnen kandidaten vrijblijvend bouwen aan actuele werkervaring en het netwerk die nodig zijn om er op de arbeidsmarkt weer tussen te komen.

Werking

Tijdens de periode waarin een kandidaat werkt, wordt er een vergoeding per gewerkt uur gegeven, zonder dat de uitkering wordt verrekend of hoeft te worden stopgezet. Doordat de uitkeringsgerechtigde werkervaring opdoet, wordt de kans op uitstroom uit de uitkering groter. Een win-winsituatie voor de kandidaat, de werkgever en de gemeente.

Succes

Er is in de regio al succes behaald met het werken met Flextensie. Het Werkplein Eemsdelta is in april al begonnen met het inzetten van Flextensie. Er zijn al vijftig personen aan het werk op basis van een Flextensiecontract. Het gaat om kortdurende klussen in verschillende branches.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden