Negen gemeentelijke sportpenningen uitgereikt door gemeente

Foto: © Bert Lanting

Negen gemeentelijke sportpenningen werden donderdag uitgereikt aan Groninger topsporters door wethouder van Sport Inge Jongeman op het stadhuis. Het betrof 8 individuele sporters en 1 sportteam.

De sporters die een sportpenning hebben ontvangen zijn actief in de disciplines roeien, atletiek en wielrennen. Jenning de Boo en Melvin Twellaar en Ilse Kolkman van G.S.R. Aegir, Ymkje Clevering en Marloes Oldenburg van A.G.S.R. Gyas, Femke de Wit en Silke Folkertsma van KGR De Hunze, Jorinde van Klinken van Groninger Atletiek en de damesploeg van de Noordelijke Wielervereniging Groningen ontvingen de sportpenningen.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald bij Europese – of Wereldkampioen-schappen of bij de Olympische Spelen. Ook wordt de prijs uitgereikt aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden. Bij de genomineerde sporters is het een voorwaarde dat hun sport door NOC*NSF als topsportdiscipline is erkend.

Groningen wil jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Inge Jongman: “Ik ben trots op onze sporters. Met de uitreiking van de sportpenningen vieren we de Groningse sport, want de basis voor deze mooie prestaties is uiteindelijk in Groningen gelegd.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen