ACM-brug en Trompbrug langer dicht

Foto: via Gemeente Groningen

De ACM-brug over het Reitdiep blijft bijna twee weken langer afgesloten dan gepland. De brug is niet tot 1 december, maar tot 12 december 16.00 uur gestremd, meldt de gemeente. Dit komt doordat het werk aan woongebouw Crossroads langer duurt dan oorspronkelijk gepland was.

Groot onderhoud Trompbrug half februari klaar

De onderhoudswerkzaamheden aan de Trompbrug, tussen de binnenstad en de Oosterpoortwijk, duren eveneens langer dan eerder gemeld. De werkzaamheden zouden klaar zijn voor de Kerst afgerond te zijn, maar door vertraging in het leveren van materialen en onverwachte extra werkzaamheden aan het staalwerk lukt dit niet, meldt de gemeente.

De planning is nu dat de brug half februari 2023 weer open kan voor fietsers en voetgangers. De Oosterbrug kan tot die tijd nog steeds als omleidingsroute worden gebruikt.

In oktober werd begonnen met het groot onderhoud aan de Trompbrug. Dit fiets- en voetgangersbruggetje is een rijksmonument en het onderhoud moet aan strenge regels voldoen. Daarom is de hele brug verwijderd en op een andere plek gerestaureerd.

De brug krijgt onder andere een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug voor een deel vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. De landhoofden worden ook gerepareerd, dat zijn de steunpunten van de brug in de oever.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen