Zuidelijke Ringweg drie nachen afgesloten tussen MartiniPlaza (afrit 36) en Hoogkerk

28 nov 2022, 15:00 Nieuws
zuidelijke ringweg bij gasunie martiniplaza richting hoogkerk
De zuidelijke ringweg is de komende drie nachten van maandag tot donderdag, in één rijrichting afgesloten. De afsluiting is tussen de afritten MartiniPlaza (afrit 36) en Hoogkerk. Tijdens deze periode worden rijbanen omgezet.
Tijdens het omzetten van de rijbanen vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats, worden er barrières geplaatst en wordt er nieuwe belijning aangebracht. De omzetting van de rijbanen is nodig om ruimte te maken voor werkzaamheden aan de middenberm langs de noordzijde van de weg.
De afsluiting geldt in de richting van Drachten op maandag-, dinsdag- en woensdagavond vanaf 22.00 uur tot 6.00 uur de volgende ochtend. Het verkeer wordt omgeleid.
Afrit Hoogkerk dinsdag weer open
De A7-afrit Hoogkerk (35) voor verkeer in de richting van Drachten gaat dinsdagochtend open. Sinds begin september was de afrit dicht, vanwege renovatiewerkzaamheden aan het viaduct boven de busbaan bij Hoogkerk.
Die werkzaamheden duurden langer dan gepland vanwege problemen met de levering van materialen. De planning was dat de afrit vorige week maandag weer open zou gaan.