Nieuwe contracten huishoudelijke hulp

Foto: Archief De Redactie

De gemeente heeft met vier organisaties nieuwe contracten afgesloten, om de komende jaren te zorgen voor continuïteit in de organisaties die huishoudelijke hulp aanbieden. De contracten lopen vijf jaar en gaan 1 januari 2023 in, meldt de gemeente.

De organisaties die de huishoudelijke hulp verzorgen per gebied zijn: Emile Thuiszorg (Centrum/Oude Wijken), AtHomeFirst (West), Thuiszorg Comfort (Oost, incl. Ten Boer) en ZINN (Zuid, incl. Haren).

De gemeente heeft gekozen voor vier organisaties, die elk in een eigen gebied gaan werken. Door het werken met één organisatie per gebied is het voor de organisaties, die het gebied kennen, gemakkelijker om bij ondersteuningsvragen van cliënten gebruik te maken van voorzieningen in de buurt.

Samen sterker

De vier organisaties en hun medewerkers, die in één gebied werken, kennen het gebied en de beschikbare voorzieningen. Ze weten hoe en naar wie ze de cliënt kunnen doorverwijzen. Ook is er nauwe samenwerking met de WIJ-teams in de buurt én met andere partners in de gebiedsteams, zoals WMO Begeleiding, eerstelijnszorg en de was- strijkservice.

Wethouder Eelco Eikenaar: ”Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het is belangrijk dat inwoners zelf de regie houden en hulp kunnen inschakelen wanneer dat nodig is. Dit kan gemakkelijk via signalen of hulp van een organisatie die het gebied goed kent en daar een netwerk heeft opgebouwd.”

Overgangsfase

De overgangsfase is een zorgvuldig proces. Tot 1 januari 2023 verandert er voor de huidige cliënten niets. De gemeente vindt het belangrijk dat cliënten, ook na 1 januari, de hulp blijven krijgen van degene die nu bij ze thuiskomt. Op dit moment zijn er nog zestien organisaties die huishoudelijke hulp aanbieden in de gemeente. Het is voor medewerkers, die nu werken bij één van de organisaties waar de gemeente mee stopt mogelijk, om over te gaan naar één van de vier gekozen organisaties en ze houden dan dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen