Gemeente lanceert Duurzaam Groningen: Eén plek met informatie over duurzaamheid

Foto: via Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft dinsdag de website duurzaamgroningen.nl gelanceerd. Inwoners kunnen op de website alles vinden over duurzaamheid binnen Groningen. Van praktische informatie tot subsidies en van stappenplan tot ervaringen van buurtgenoten.

Stap voor stap verduurzamen en leren van elkaar

Inwoners kunnen via de website stap voor stap aan de slag met thema’s als huis, tuin & omgeving, vervoer, voedsel, afval en hergebruik én ondernemen. Van je woning slim en voordelig energiezuinig maken tot gezond én goedkoop eten.

Daarbij zijn verhalen van duurzame buurtgenoten te lezen. Wethouder Energie & Duurzame Mobiliteit, Philip Broeksma: “Het kan groot klinken ‘duurzaamheid’. Toch is de eerste stap vaak een kleine: Haal wat tegels uit de tuin, pak eens vaker de fiets, douche wat korter en ga naar duurzaamgroningen.nl. Begin zo klein als je kunt en zo groot als je wilt. Zo zet je iets in beweging; jezelf en vaak ook anderen.”

‘Jouw buurt’ functie

Op duurzaamgroningen.nl is de ‘jouw buurt’ functie. Inwoners kunnen via hun postcode zien wat er in de buurt te doen is, in contact met elkaar komen en ervaringen delen.

Lanceringscampagne: Ga zo door Groningers

Tijdens het ontwikkelen van het platform werd de gemeente geholpen door gedragspsycholoog Linda Steg van de Rijksuniversiteit Groningen. Het platform laat zien wat er al gebeurd is op gebied van duurzaamheid binnen de gmeente. “Zo zijn er alleen vorig jaar al 60.905 zonnepanelen geplaatst door inwoners en bedrijven en 3.110 geveltuintjes aangelegd”, aldus Aline Bus, communicatiecoördinator van Duurzaam Groningen. “Dit werkt aanstekelijk: als je ziet wat er allemaal al gedaan wordt, dan motiveert dat om mee te doen.”

De website is een initiatief van de gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen