Betaald parkeren in Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk en De Hoogte sinds 1 mei

Foto: De Redactie

In de wijken Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk en De Hoogte geldt sinds 1 mei betaald parkeren.

Het betaald parkeren zou in eerste instantie al op 1 maart in deze wijken ingevoerd worden, maar doordat er te weinig personeel was om de betaalpalen te plaatsen, werd de invoering uitgesteld. “Met het betaald parkeren zorgen we ervoor dat forenzen en ander wijkvreemd verkeer een andere keuze maakt”, meldde wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer in april. “Op die manier dringen we de parkeeroverlast terug, kunnen bewoners weer dichterbij huis parkeren en komt er ruimte vrij om straten anders in te richten.”

Doordat het parkeren op zon- en feestdagen gratis is zal het betaald parkeren vanaf deze maandag pas merkbaar zijn. Op de overige dagen mag een voertuig maximaal twee uur geparkeerd worden, waarbij de kosten 2,50 euro per uur zijn. Per wijk geldt betaald parkeren op verschillende tijden. Een overzicht is te vinden op gemeente.groningen.nl.

In de herfst wordt het betaald parkeren in de stad verder uitgebreid. Op 1 oktober wordt het ingevoerd in de Wijert. Op die datum zou dat ook worden ingevoerd aan de Regattaweg, maar dat is tot nader order uitgesteld.

Vorig jaar oktober begon de gemeente met het gefaseerd invoeren van betaald parkeren in meerdere wijken, waaronder de Indische buurt, de Oosterparkwijk, Coendersborg en Helpman.

Lees ook: Betaald parkeren in verschillende wijken vanaf 1 mei

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen