Betaald parkeren in verschillende wijken vanaf 1 mei

Foto: De Redactie

In de wijken Selwerd, Paddepoel, De Hoogte en Tuinwijk wordt vanaf 1 mei betaald parkeren ingevoerd. Dat meldt de gemeente.

Het betaald parkeren zou in eerste instantie al op 1 maart in deze wijken ingevoerd worden, maar doordat er te weinig personeel was om de betaalpalen te plaatsen, werd de invoering uitgesteld.

Op 1 oktober wordt het betaald parkeren ingevoerd in de Wijert. Ook de Regattaweg is aan de beurt, maar deze invoering wordt uitgesteld. “Het betaald parkeren aan de Regattaweg, dat ook op 1 oktober ingevoerd zou worden, wordt uitgesteld”, meldt wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer. “Dat komt omdat de planontwikkeling voor de Eemstoren meer tijd vraagt dan aanvankelijk gedacht.” De oplevering staat nu gepland voor 2024. De invoering van betaald parkeren in de overige wijken loopt volgens de wethouder op schema.

Met de uitbreiding van het betaald parkeren voert de wethouder het besluit uit van de Groningse gemeenteraad dat vorig jaar bepaalde dat in een groot aantal wijken in de stad betaald parkeren wordt ingevoerd. “Zo zorgen we ervoor dat forenzen en ander wijkvreemd verkeer een andere keuze maakt. Op die manier dringen we de parkeeroverlast terug, kunnen bewoners weer dichterbij huis parkeren en komt er ruimte vrij om straten anders in te richten.”

In oktober 2021 begon de gemeente met het in fases invoeren van betaald parkeren in meerdere wijken in de stad. In die maand werd het al ingevoerd in de Indische buurt, de Oosterparkwijk, Coendersborg en Helpman.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen