Kruising Helperzoom met Helperbrink drie weken afgesloten

Foto: Gemeente Groningen

Het kruispunt Helperzoom met de Helperbrink wordt veiliger ingericht voor fietsers, meldt de gemeente. Daarom zijn er vanaf maandag 17 januari drie weken lang werkzaamheden.

Van maandag 17 januari 7.00 uur tot en met vrijdag 4 februari 17.00 uur is het kruispunt Helperzoom met de Helperbrink afgesloten voor al het verkeer. De route Helperzoom-Helperweg is dan wel open.

Voor fietsers is de Helperzoomtunnel ook afgesloten in beide richtingen. Autoverkeer kan wel vanaf het zuiden van de Helperzoom naar de Helperzoomtunnel via de Helperweg.

De hele kruising is van maandag 24 januari 7.00 uur tot en met vrijdag 28 januari 17.00 dicht vanwege asfaltwerkzaamheden. Vrijdagavond 28 januari gaat de route Helperzoom-Helperweg weer open.

De bus kan in deze periode, met behulp van verkeersregelaars, wel langs de werkzaamheden. Behalve op donderdag 27 januari, want dan wordt de asfalt deklaag aangebracht.

Omleiding auto’s en fietsen

Autoverkeer wordt omgeleid via de Verlengde Hereweg en de Hereweg. Fietsers kunnen door de buurt omrijden via de Handellaan, Beethovenlaan, Helper Brink, Haydnlaan, Groenendaal en Helperzoom. Fietsers die via de Helperzoomtunnel willen rijden, worden omgeleid via de onderdoorgang bij station Europapark.

In de nieuwe situatie kunnen fietsers veiliger oversteken.

Lees ook: Helperzoom in Groningen wordt fietsstraat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen