Helperzoom in Groningen wordt fietsstraat

Foto: Google Maps

De Helperzoom wordt ten noorden van de Helper Brink omgevormd van een 50 kilometer weg naar een fietstraat. Auto’s mogen er dan nog maar 30 kilometer per uur rijden. Fietsers krijgen meer ruimte en de automobilist is ‘te gast’. Dat meldt de gemeente. Ook komt er meer groen.

Het noordelijke deel van de Helperzoom wordt een fietsstraat, met automobilist ‘te gast’. De kruising Helperzoom, Helper Brink en Helperweg richting de Helperzoomtunnel wordt dit najaar aangepast. Dit kruispunt wordt door omwonenden als verkeersonveilig ervaren.

Uit een onderzoek van de gemeente blijkt onder meer dat er veel ‘bijzondere’verkeersbewegingen zijn. Zo moeten fietsers het kruispunt diagonaal oversteken. Om dit op te lossen wordt een tweede fietsoversteek gemaakt, zodat fietsers uit de richting Haren niet meer diagonaal hoeven over te steken. De kruising bij de Helperzoomtunnel wordt dit najaar aangepast.

De Helperzoom heeft op dit moment een breedte van negen meter, maar gaat versmald worden tot zes meter. Hierdoor is er extra ruimte voor bomen en bosschages.

De werkzaamheden voor de fietsstraat worden volgend jaar uitgevoerd. Dat komt door de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg dat dit neer eerder kan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden