Start nieuwbouw voor Peter Petersenschool in Haren begint in mei

Impressie: KAW Architecten
Foto: via gemeente Groningen

De nieuwbouw van de Peter Petersenschool in Haren begint in mei van dit jaar. Het college van B&W vraagt hiervoor een krediet bij de gemeenteraad van 2.399.000 euro.

Nieuwbouw en uitbreiding

Het bestaande Visio gebouw wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuw gebouw. De zogeheten “torteltuin” wordt verplaatst en het schoolplein heringericht. Een deel van de leerlingen krijgt tijdens de bouw tijdelijke huisvesting in het naastgelegen Zernike college.

De Peter Petersenschool krijgt vier extra lokalen en een nieuwe speelzaal rond een groot centraal leerplein. Alle groepen hebben straks directe toegang vanuit het lokaal tot het nieuw in te richten groene speelplein. Naast de uitbreiding heeft de Peter Petersenschool zelf besloten om het huidige gebouw ook grondig onder handen te nemen. Het twintig jaar oude gebouw voldoet op een aantal punten niet meer aan de eisen die aan modern schoolgebouw gesteld worden. Zo wordt er met eigen geld fors verbouwd om een aantal verbeteringen te realiseren. Ook de ventilatie van de bestaande lokalen en ruimten wordt verbeterd.

Inrichting schoolomgeving Rummerinkhof

Voor OBS Brinkschool en Stichting Kinderopvang Haren is het ontwerp inclusief een gymzaal bijna gereed. De openbare ruimte rondom de Peter Petersenschool en OBS Brinkschool en Stichting Kinderopvang Haren wordt nieuw ingericht. Zo wordt de Rummerinkhof eenrichtingsverkeer en komt er ruimte voor fietsparkeren. Ook de parkeermogelijkheden voor auto’s worden beperkt, zodat ouders en kinderen zoveel mogelijk worden gestimuleerd om op de fiets of lopend naar school te komen.

Als de gemeenteraad instemt en alles volgens planning verloopt is de nieuwbouw volgens de gemeente begin 2023 klaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen