Cultuur, basisscholen en bereikbaarheid in top-3 van woonwensen in Groningen

Foto: Publiek Domein

Huizenzoekers in de stad Groningen waarderen cultuur, basisscholen en bereikbaarheid hoger dan de aanwezigheid van supermarkten en sportvoorzieningen.

Dat blijkt uit de nieuwe, interactieve Woonspiegel van Groningen Woont.

Nieuwe primeur

Groningen Woont heeft een Nederlandse Primeur: de Woonspiegel, een nieuwbouwplatform voor de stad Groningen. Het is een site dat rekenening houdt met je gedroomde woonomgeving.

Huizenzoekers kunnen via een eenvoudige aangeven wat hij belangrijk vindt aan zijn nieuwe woonomgeving. De site geeft vervolgens aan in welke wijken dat te vinden is, zoals cultuur, winkels, eten en drinken, bereikbaarheid, kindvriendelijk, natuur. In totaal heeft de zoeker keuze uit twaalf wijkkenmerken.

Gemeentelijke data

De zoektool koppelt de gewenste wijkkenmerken aan actuele nieuwbouwprojecten. Voor de Woonspiegel maakt Groningen Woont gebruik van openbare, gemeentelijke data over wijken en buurten. “Daarmee heeft Groningen Woont een primeur in Nederland gerealiseerd,” zegt Michiel de Boer, beleidsadviseur bij de gemeente Groningen. De gemeente is mede-initiatiefnemer van Groningen Woont.

De nieuwe manier van huizen vinden komt tegemoet aan de wens van de consument die zich afvraagt hoe het is om ergens te wonen. Daarmee gaat Groningen Woont verder dan huizenwebsites die voornamelijk informatie geven over de standaard prijs, vierkante meters en het aantal slaapkamers.

Groningen Woont

Groningen Woont is een initiatief van het platform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden