Gemeente investeert 1,6 miljoen euro in evenemententerrein Stadspark

Foto: herb1979 via Pixabay

Voor de ontwikkeling van de Drafbaan als evenemententerrein vraagt het college van B&W de gemeenteraad om 1,6 miljoen euro te investeren.

Het verbreden van het veld en het verbeteren van de watertoevoer, de aanleg van stroom, glasvezel en water en de aanpak van de entreegebieden zijn een greep uit de maatregelen om de Drafbaan verder te ontwikkelen als evenemententerrein. Dat staat in de uitwerking van de plannen voor de doorontwikkeling van het evenemententerrein Stadspark, dat deze week is vastgesteld.

Het college wil onder meer investeren in de aanleg van een multifunctioneel parkplein. ‘Op het plein komt tijdens concerten het podium te staan en op dagen dat de Drafbaan straks openbaar toegankelijk is kunnen er activiteiten worden georganiseerd’, aldus Chakor.

De Drafbaan is sinds jaar en dag dé locatie in de stad voor evenementen. Door te investeren in toegankelijkheid, veiligheid en schone energievoorziening wordt het terrein aantrekkelijker voor organisatoren, artiesten en bezoekers van evenementen.

Het streven is om Groningen als popstad blijvend op de kaart te zetten.

Om de belasting voor het milieu zo klein mogelijk te maken wordt er geïnvesteerd in de aanleg van een vaste stroomvoorziening. Met name voor de horeca en tijdens de op- en afbouw van festivals en concerten.

Het college wil nog dit jaar met de werkzaamheden starten. Het streven is om voor de start van het festivalseizoen, begin april 2022 klaar te zijn. De gemeenteraad praat in mei over de plannen voor het evenemententerrein in het Stadspark.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden